Megint számolgatásra adtam a fejem... De minek?!

Láttam a közösségi oldalon azt az örömteli hírt, hogy emelik a nyugdíjat 0,9%- al. Én ugyan nem vagyok nyugdíjas, és ha jól tippelem nem is leszek. De van nekem egy anyukám, aki ebben a csodaszép országban tengeti jól megérdemelt nyugger éveit. Felhívtam, hogy gratuláljak a hamarosan érkezö extra jövedelemhez. Szerencsére vidám család vagyunk, jót röhögtünk rajta! Így mulat a magyar! Meg is beszéltük, hogy ebböl megyünk a Kanári szigetekre jövö nyáron. Ha már én nem tudok félretenni 100.000 Ft-ot havonta, mert továbbra is balfasz vagyok, és nem érti meg az a hülye fejem, hogy csakis ez vezet a boldog véghez. Anyámmal is ez lehetett a gond...hiába na, azok a fránya gének!

Letolt a Magyar Postánál 25 szép évet, aztán elment rokkantnyugdíjasnak, mert neki új vese kellett! Luxus! Amikor elvergödött az öregségi nyugdíj korba, pezsgöt bontottunk.         Persze közben is dolgozott, amíg tudott. Az új vese kihozta belöle, hogy ö lett a világ legjobb szakácsnöje (nem, soha nem vagyok elfogult a családommal!)    

                                                                   

Aztán már nem dolgozik, mert hozzáöregedett a nyugdíjhoz. Most a havi 58.210 Ft- os ajándék pénzét emelik azzal a bizonyos 0.9%- al... Na mi ez, ha nem extra jövedelem? Lesz neki végre pénze a luxus gyógyszereire, a luxus-veséje megtartásához!(13.800 Ft muszáj gyógyszer/ hó, plusz a nemlennebajhaszednéd, de nemhalszbelehanem kategóriások) Merthogy a közgyógy. ellátásra már nem jogosult! Ugyanis az önkormányzatoknak adták át a döntés jogát, ott meg úgy számolnak, hogy csak az kaphatja, (mind a 6000 Ft-ot), aki nem éri el a mindenkori minimál nyugdíj 200%-át. (ez ma 47.000 Ft! Habzsidözsi...) Tök jogos! Nehogymá' minden divatnyugdíjas ingyen kapja a divatgyógyszereit! Akinek meg még így is jár, attól meg nem sajnálom, igazán. Valamivel neki is jól kell laknia! Édesanyám tehát itt is a magasan túlfizetett kategóriába esik!    

Nem is kell nagyon számolni, szerintem teljesen megnyugodhatok.

Anyu! Vettél lottót a héten? Biztos ami biztos!