Új év, új élet, de van ami nem változik...

Ugatok én már egy ideje az állatvédelem mellett, az állatkínzás ellen. Az állandó olvasóknak lassan már uncsi is lesz a téma! Értem én, de még azért tombolnék egy kicsit. Széllel szemben pisilni nem kellemes, még akkor sem, ha azért jó sokan tesszük ezt! Egyelőre úgy tűnik, hiába! De nem adom fel... egyszer majd csak eljut az illetékes "tehetek valamit" emberekhez is, hogy illő lenne megdolgozniuk a fizetésükért!

Mondjuk, amiért most megint e témában ragadtam klaviatúrát, az pár személyes tapasztalat a nagy közösségi oldalról.

1; Valaki megmagyarázhatná nekem, hogy milyen megfontolásból osztogatnak meg jóérzésű emberek állatkínzásról képeket, vagy megkínzott, halott állatokról!? Mindezt a "Tegyünk az állatkínzás ellen" felkiáltással!  ÍGY???

Gondolkodjunk "Béláim"! Ha az a degenerált, beteg agyú szörnyszülött, aki megkínoz egy védtelen élőlényt, le is fotózza, vagy videóra veszi mindezt, valószínűleg azért teszi, mert büszke erre a roppant bátor cselekedetére. Ergo, azzal, hogy megosztogatjátok, csak lovat adtok alá!  Azt gondolom, földön túli boldogságként éli meg, hogy az erőfitoktatása, a győzedelmeskedése egy kiskutya, vagy egy alig 2-3 kg-os cica fölött ilyen nyilvánosságot kap.

Nem arra buzdítok mindenkit, hogy dugjuk homokba a fejünket, de inkább ne adjunk már ezzel is tippeket a nyiladozó brutális elméknek! (vagy elmétlenségnek?) Én személy szerint belehalok minden ilyen posztba! Nem tudom elég gyorsan továbbgördíteni, beleég a retinámba a kép! Elég erős kényszert érzek arra, hogy ezeket a véglényeket kényszer-gyógykezelésnek vessem alá. (ezalatt mindenki azt ért, amit akar). Törvény kellene! Kemény! Nagyon! Gyorsan!

2; Ha már törvény... Gondosan törvénybe iktatnám a felelős állattartást is!

Itt volt ugye megen a szilveszter. Petárda durrogás forever! Örök téma. (most összevontam a szemöldököm) Aztán meg egy hétig osztogatjuk a facebookon az elveszett, vagy megtalált, chip nélküli kutyák képeit, akik a nagyon emberi örömködéstől halálra rémülve kifutottak a világból. 

Először is, kedves emberek! A petárdázás tilos! A petárda egy céltalan ostobaság, aminek a világon semmi értelme nincs. Nem szép, nem ünnepi, és még veszélyes is! Nem mellesleg valóban halálra rémíti a kisállatokat. (a kisgyerekeket is, csak mondom)

Másodszor, kedves állattartók! A kutyátok, a ti felelősségetek. Ergo, ha közeledik a szilveszter - ami minden évben szokott, ha tetszik, ha nem - lehet számolni azzal, hogy petárdázós hülye tutira lesz. Szóval, ebeket biztonságba helyezni, vagy akár erre az egy estére lehet kérni állatorvostól nyugibogyót is. Még így is előfordulhat, hogy kitör, kitépi magát a póráz szorításából és meglép. A chip pedig kötelező! Nem csak a megléte, hanem hogy regisztrálva is legyen! 

Abba meg már most bele sem megyek, hogy a felelős állattartásról szóló szigorított törvény azzal kellene hogy kezdődjön:

NE TARTS KUTYÁT 1-5m-ES LÁNCON, CSAK AZÉRT, HOGY LEGYEN! 

A lelketlenség az egyik legrosszabb emberi tulajdonság! Ha nem gyógyítható, akkor legalább legyen bűntethető, hogy megvédhessük végre az ettől szenvedő állatokat!